Antena Căutare

Vlad Pascu ar putea fi judecat în libertate. Magistrații decid astăzi - UPDATE

Update: Judecătorii au decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv. Decizia instanței este definitivă.

colaj vlad pascu în tricou roșu, vlad pascu în fața camerelor de luat vederi dus de poliție Galerie
Nou termen de judecată pentru Vlad Pascu | Antena 1

Update 15:30: În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Constanţa a respins marți cererea formulată de Vlad Pascu, conform Digi24.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD ..., fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul - inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024”, se specifică în decizia înaintată de instanță.

----------------------------------------- ȘTIRE INIȚIALĂ -------------------------------------------------

Astăzi este o zi decisivă pentru Vlad Pascu, tânărul care i-a ucis pe Roberta și Sebastian în accidentul de la 2 Mai. El află astăzi dacă poate fi judecat în libertate.

Vlad Pascu este în atenția presei încă din noaptea în care a luat viața a doi tineri, aflându-se sub influența substanțelor interzise, dar și a alcoolului, la volanul unei mașini de lux.

Citește și: A apărut înregistrarea accidentului de la 2 mai. Cum a intrat Vlad Pascu în tinerii care și-au pierdut viața, Sebi și Roberta

Vlad Pascu ar putea fi judecat în libertate. Magistrații decid astăzi

Conform unei surse, Vlad Pascu ajunge astăzi în fața judecătorilor pentru a afla dacă va fi judecat în libertate. Tânărul va fi însoțit de avocatul său și va încerca să îi convingă pe magistrații de la Tribunalul din Constanța să fie eliberat din arest preventiv.

Citește și: Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare

Astăzi este termenul pentru constenstația făcută de Vlad Pascu la decizia precedentă a magistraților de a rămâne în arest preventiv.

Citește și: Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu. Ce face diferența dintre cele două cazuri atât de similare

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism sub influența substanțelor interzise, dar și a alcoolui și, nu în ultimul rând, părăsirea locului accidentului.

Citește și: Ce a declarat Vlad Pascu în speranța că va schimba decizia luată de Tribunalul Constanța

Acest termen vine după ce judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu i-a redus sentința, în baza procedurii simplificate în dosarul tânărului. La termenul respectiv, Vlad Pascu și-a recunoscut faptele, iar judecătoarea din Mangalia a acceptat procedura simplificată.

Citește și: Reacția tatălui Robertei după ultima încercare a avocaților lui Vlad Pascu de a-l scăpa de arest pe tânăr. Ce spune tatăl lui Sebi

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu va fi prezentă și la acest termen în sală. Ea este cea care a întrebat dacă Sebastian Olariu este în sală și a cerut să-i prezinte buletinul. Sebastian este una dintre victimele lui Vlad Pascu. Băiatul și-a pierdut viața, după ce Pascu a intrat cu mașina de lux într-un grup de tineri în localitatea 2 Mai.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu recurge la o nouă metodă pentru a-i reduce sentința tânărului. Ce intenționează să facă

Încadrarea faptei sale la ucidere din culpă, nu la omor, precum și reducerea pedepsei au stârnit o sumedenie de reacții. Părinții și apropiații Robertei și ai lui Sebi sunt sfâșiați de durere, iar modul în care se desfășoară procesul le amplifică suferința.

Citește și: Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent în sală

În tot acest timp, tatăl lui Vlad Pascu încearcă să mute vina de pe fiul său pe victime. Declarațiile sale au înfuriat opinia publică.

Citește și: Cum arată azi mormântul lui Sebi, băiatul ucis cu mașina de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Detaliul observat de mulți

Valentin Olariu, împreună cu cei de la Asociația „Tânărul de azi, schimbarea de mâine” , a fost prezent în Piața Victoriei sâmbătă, 13 aprilie, pentru a manifesta pașnic pentru justiție dreaptă în cazul lui Sebi și al Robertei.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Google a lansat un doodle nou pe 16 arpilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația... Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x