Antena Căutare

Patru orase din tara nu mai au acces la apa potabila. Cum este posibil asa ceva?

Patru orase din tara au fost avertizate de Directia de Sanatate Publica sa NU consume apa de la robinet, deoarece aceasta are o culoare ruginie si, conform unor analize, ar contine fier in exces. Un eveniment neplacut pentru cetatenii acelor orase, care mai trebuie sa faca fata si caldurii toride din aceasta perioada.

Locuitorii oraselor Alba Iulia, Blaj, Teius si Ocna Mures se confrunta zilele acestea cu o problema neprevazuta: pe loanga caldura torida, ei trebuie sa scoata bani din buzunare pentru a-si cumpara apa potabila, deoarece cea de la robinet are un nivel de fier peste limita normala.

Conform comunicatului emis de DSP, prezenta fierului in apa nu este toxica sau periculoasa pentru sanatate, insa pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier in apa potabila sa fie intre 0,15-0,2mg/litru. Daca nivelul este peste 0,2mg/litru poate schimba semnificativ gustul si culoarea apei.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Explicatia este, aparent, simpla: consumul crescut de apa din aceasta perioada. Si, daca tot au fost "acuzati" ca acest lucru este din vina lor, locuitorii trebuie sa "bea apa plata sau apa din izvoarele din apropiere". Interesant, am putea spune, caci cei din Alba Iulia, Blaj, Teius si Ocna Mures au ocazia, chiar daca nu vor, sa devina eco.

Foto: thisoldhouse.com

Va mai amintiti? Maradona si golul marcat cu "Mana lui Dumnezeu"... Noaptea Institutelor Culturale 2012, marcata de 14 centre si institute culturale din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x