Antena Căutare

Alertă de călătorie pentru o destinație preferată de români. La ce pericole se pot expune turiștii

Ministerul Afacerilor externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru o destinație preferată de români. Incendiile de vegetație fac deja furori în mai multe zone.

imagine cu un cuplu pe plaja in grecia Galerie
Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia | Shutterstock | Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia. Deși este abia luna aprilie, Republica Elenă se confruntă cu incendii de vegetație în mai multe regiuni, iar turiștii pot fi în pericol. Iată informarea oficială a aturităților dar și unde vă puteți adresa în cazul în care întâmpinați probleme pe teritoriul elen.

Alertă de călătorie în Grecia. Ce trebuie să știe turiștii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Ministerul elen al Crizelor Climatice şi al Protecţiei Civile a decis ridicarea nivelului de alertă la 4 - risc foarte mare de incendiu. Astfel, în zilele de 7, 8 şi 9 aprilie sunt aşteptate intensificări semnificative ale vântului în diferite zone ale Republicii Elene (Egeea de Nord, Attica, de care aparţine capitala Atena, Evia, Insulele Ciclade, Insula Creta şi sudul Peninsulei Peloponez), transmite news.ro.

Citește și: Alertă alimentară! Roșiile de pe piața din România au fost identificate cu 19 substanţe periculoase. Din ce țară provin de fapt

Decizia a fost luată în urma consultării cu experţi în meteorologie, care au analizat prognoza meteo pentru următoarele zile, mai arată comunicatul de presă al MAE.

Echipe mixte de pompieri şi reprezentanţi ai forţelor armate sunt în alertă în aceste zone şi pregătite de intervenţie, inclusiv prin blocarea drumurilor, în cazul în care vor izbucni incendii.

Peste 70 de focare de incendii de vegetaţie s-au înregistrat sâmbătă, 6 aprilie 2024, în mai puţin de 12 ore. Acestea au fost stinse, neexistând victime datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a evacuării preventive a unor sate din Insula Creta, mai spune sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076). Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi https://salonic.mae.ro.

Citește și: Angajații care nu vor avea liber de Paște în 2024. Zeci de mii de români ratează minivacanța oferită de Guvern

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x