Antena Căutare

Sfaturi utile de la pompieri în noaptea de Înviere. Ce le recomandă atât credincioșilor, cât și personalului bisericesc

Mai sunt doar câteva ore până la slujba de Înviere. Pompierii țin să reamintească cetățenilor câteva reguli care să le asigure siguranța în acest timp.

colaj preot care aprinde cărbunele, iar în fața sa e un coș cu ouă roșii, mașină de pompieri, credincoși care țin în mână lumânări aprinse Galerie
Pompierii doresc să prevină situațiile neplăcute în noaptea de Înviere | Shutterstock

Atât preoții, cât și credincioșii se pregătesc să primească Lumina Sfântă. Momentul în care sfinții părinți cheamă să se ia lumină este mult așteptat. Cu toate acestea poate stârni și multe incidente neplăcute.

Citește și: EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE

Sfaturi utile de la pompieri în noaptea de Înviere. Ce le recomandă atât credincioșilor, cât și personalului bisericesc

Pentru a nu fi declanșate incendii și pentru a preveni anumite tragedii, pompierii recomandă respectarea a cinci reguli de aur pentru o slujbă de Înviere fără incidente, potrivit unei surse:

1. Manifestați prudență în utilizarea lumânărilor şi a candelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului.

Citește și: Ce semnificație are ploaia în noaptea de Înviere

2. Evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule.

3. Amplasați lumânările și candelele aprinse numai în suporturi care nu pot lua foc, la distanță de perdele, lemn sau electrocasnice.

Citește și: În noaptea de Înviere, Antena Stars difuzează emisiunea-documentar: „Muntele Athos - Punte între cer şi pământ"

4. Este interzis accesul persoanelor în interiorul lăcașurilor de cult, dacă a fost depășită capacitatea construcției.

5. Parcarea mașinilor în vecinătatea bisericilor se va realiza fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri.

Citește și: Motivul pentru care lumânarea de Înviere nu se aruncă. Ce trebuie să faci cu ea când ai ajuns acasă de la Slujbă

Pentru evitarea tragediilor, dat fiind faptul că se adună o mulțime mare oameni într-un spațiu mai mult sau mai puțin mic, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instruit personalul bisericesc să utilizeze extinctoarele.

„Au avut loc instruiri pentru preoți și personalul clerical privind procedurile de evacuare și utilizarea stingătoarelor de incendiu în lăcașurile de cult”, s-a precizat într-un comunicat oficial.

Citește și: Ce să faci în noaptea de Înviere ca să îți găsești alesul. Toate dorințele se împlinesc dacă faci asta în noaptea când iei Lumina

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atrag atenția și cetățenilor, recomandându-le să respecte regulile expuse mai sus, pentru a se bucura de o slujba de Înviere fără evenmente neplăcute. Respectarea acestora este esențială, mai als în astfel de împrejurări.

„Respectați măsurile de prevenire a incendiilor și fiți precauți în timpul sărbătorilor pascale”, i-au sfătuit aceștia pe toți cei care doresc să participe la slujba din această noapte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Patriarhul Daniel a transmis un mesaj în Pastorala de Paște. „Vindecarea de boli nu este ultimul scop al venirii Domnului”

Deoarece pe parcursul anilor s-au înregistrat multe incidente neplăcute în apropierea bisericilor în noaptea de Înviere, pompierii și echipajele SMURD se vor afla la fața locului.

Citește ș: Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Astfel că, potrivit sursei menționate anterior, aproximativ 5.000 de pompieri, 500 de echipaje SMURD, 72 de autospeciale pentru transport personal și victime multiple și 125 de echpaje pentru descarcerare vor fi detașate lângă biserici, gata să intervină în situații neprevăzute.

Un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari consideră că „prețul nu este rău”... Google marchează ziua de azi, 6 mai, cu un doodle special. Ce reprezintă și în ce țări e vizibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x