Antena Căutare

Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului

Telefonul mobil înregistrează discuțiile noastre, chiar și atunci când nu vorbim la el. Există, însă, o metodă simplă care ne ajută să prevenim acest lucru. Iată despre ce este vorba! Pașii sunt simpli.

Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului Galerie
Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului | Profimedia

Cei mai mulți s-au plâns de situațiile în care, după ce au discutat cu cineva despre un subiect specific, cum ar fi dorința de a achiziționa un nou electrocasnic sau o pereche de pantofi, au început să primească reclame și sugestii pentru aceste produse pe telefonul lor. Iată care e motivul, dar și cum se poate opri acest lucru!

Citește și: Cercetătorii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește timpul petrecut cu ochii în telefon. Ce efect nociv are lumina albastră

Cum poți dezactiva microfonul telefonului în doar câțiva pași

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Google îi ascultă în permanență pe utilizatorii telefoanelor mobile prin intermediul microfonului inserat în interiorul lor. Aceste înregistrări pot fi utilizate, ulterior, pentru a direcționa reclamele către utilizatori.

În trecut au fost raportate coincidențe între conversații și reclamele afișate pe site-uri web sau chiar e-mailurile promoționale primite.

Pentru a preveni încălcarea confidențialității conversațiilor zilnice, este recomandat să luăm anumite măsuri. Mai precis, Google are nevoie de anumite permisiuni pentru a asculta conversațiile, permisiuni care sunt activate în mod implicit pe majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android. Cu toate acestea, utilizatorii pot dezactiva aceste permisiuni.

Iată cum poți dezactiva microfonul telefonului în doar câțiva pași:

  • Deschideți aplicația Google.
  • Accesați partea de profil din colțul din dreapta sus.
  • Apăsați pe opțiunea „Cont Google”.
  • Căutați opțiunea „Date și confidențialitate”.
  • Găsiți secțiunea „Web and application activity” (Activitate web și aplicații).
  • Dezactivați opțiunea „Includeți activitatea vocală și audio”.
  • Apăsați pe „Stop saving” (Opriți salvarea).
  • Pentru a confirma modificarea, apăsați pe „Înțeles”.

Prin acești pași simpli, utilizatorii pot lua măsuri pentru a-și proteja confidențialitatea și pentru a evita ca telefoanele lor să le asculte conversațiile, potrivit doctorulzile.ro, citat de Antena 3 CNN.

Citește și: O femeie a „vorbit” cu mama ei decedată prin intermediul inteligenței artificiale și a dezvăluit ce i-a spus. Ce a înspăimântat-o

A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar... O tânără a refuzat să utilizeze casele self-checkout. Gestul a stârnit controverse aprinse și a împărțit internetul în d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x