Antena Căutare

Opt semne ale limbajului trupului care arată că ești o persoană inteligentă, potrivit psihologilor. Care sunt acestea

Inteligența nu se măsoară doar în IQ. Asta e doar o parte din tot ce înseamnă să fii o persoană inteligentă. Un rol important îl joacă și limbajul trupului.

colaj limbajul corpului
Limbajul trupului joacă un rol important când vine vorba de inteligență pentru că se comportă ca un televizor care arată exact ce se întâmplă în mintea noastră. | Shutterstock

Limbajul trupului joacă un rol important când vine vorba de inteligență pentru că se comportă ca un televizor care arată exact ce se întâmplă în mintea noastră.

Psihologia ne arată că există anumite semne din limbajul trupului care indică o inteligență ridicată. Prin recunoașterea acestor semne, vei înțelege dacă persoana din fața ta este una deșteaptă sau doar vrea să pară mai intelegentă decât tine.

Iată care sunt cele 8 semne ale limbajului trupului care demonstrează că o persoană este inteligentă.

8 semne are limbajului corpului care arată că ești o persoană inteligentă

1.Atenție deosebită la detalii

Inteligența nu e doar despre căte cunoștiințe ai, ci și despre cum percepi și primești informația. Psihologii spun că oamenii foarte inteligenți au tedința să observe mai mult lumea din jur, să fie mai atenți la detalii decît restul oamenilor. Pot vedea până la cele mai fine detalii care, de regulă, nu sunt percepute de oamenii obișnuiți.

Citește și: Șase întrebări despre relația ta ca să afli dacă ți-ai găsit „sufletul pereche”. Ce susține un doctor în psihologie

Transpunerea acestui comportament în semne ale limbajului trupului se face prin contact vizual mențiunt o perioadă mai îndelungată, dau din cap aprobator atunci când ascultă pe cineva și răspund prompt într-o conversație. Acești oameni arată că sunt cu adevărat interesați de persoana cu care comunică.

2.Comportament calm

Chiar și în cele mai stresante situații, oamenii cu adevărat intelegenți reușesc să își păstreze calmul, temperând și alte persoane din jurul lor. Ei rămân calmi și folosesc argumente logice și rațiunea pentru a trece de momentele dificile.

Oamenii cu un comportament calm, au mișcări lente, relaxate, dar foarte bine calculate. Astfel, ei nu lasă stresul de moment să le afecteze abilitatea de a lua decizii. Un comportament calm denotă și o inteșigență emoțională ridicată.

3.Postura deschisă a copului

Limbajul trupului uneori e mult mai util decât vorbele pentru că poate spune lucruri despre noi pe care avem tendința să le ascundem. Oamenii cu o inteligență ridicată au o postură a corpului care sugerează deschidere și încredere.

Ei au tendința să stea cu mâini și picioarele libere, fără să le încrucișeze, în timp ce corpul lui e poziționat direct spre persoana cu care au o conversație. Această postură indică și deschiderea persoanei de a comunica, asculta, învăța și de a împărtăși idei. Psihologii spun că o postură deschisă a corpului este și un semn de putere și dominare.

4. Comportament în oglindă

Uneori oamenii au tendința să imite comportamentul și postura persoanei cu care discută. Acest lucru e cunoscut ca un comportament de oglindă, când persoana cu care comunici preia din mimica, gesturile și postura corpului tău. Un astfel de comportament e un semn de inteligență ridicată.

Cei care pot imita comportamentul și postura interlocutorului indică faptul că sunt niște persoane foarte empatice, iar acesta e modul lor de a exprima empatia în mod inconștient.

5. Gesturi respectoase

În orice fel de interacțiune cu orice persoană, respectul joacă un rol foarte important și sunt anumite semne ale limbajului trupului care semnalizează acest respect.

O strângere de mână fermă, un zâmbet cald și un semn din cap că te aprobă atunci când vorbești arată respectul față de tine și discuția pe care o aveți. Prin aceste gesturi, oamenii cu o inteligență ridicată pot semnala că își respectă interlocutorul. Aceste semne denotă că ei vor să înțeleagă și să fie atenți la ceea ce spune persoana din fața lor.

6. Răbdare și postură a corpului confortabilă

Atunci când o persoană deosebit de inteligentă are o discuție cu o altă persoană, ei sunt extrem de răbdători și calmi, fără a mișca nervos din picior sau fără a sugera prin mimica lor că nu se simt confortabili.

De regulă, în timpul unui interviu, când nivelul de stres e destul de ridicat, e posibil să avem tendința să dăm din picior sau să ne mișcăm pe scaun de parcă nu ne găsim locul. Acest lucru este diminuat în cazul persoanelor inteligente care au încredere în forțele lor.

Privirea fermă, postura nemișcată și cât mai naturală în situații stresante sunt semne că acea persoană e deosebit de inteligentă.

7.Contact vizual îndelungat

Persoanele inteligente pot menține contactul vizual cu interlocutorul lor fără să intimideze sau să se simtă intimidați. Cu toate acestea, contactul viizual menținut nu înseamnă că se uită insistent la interlocutor.

Citește și: Ea este Ecaterina, tânără care a învățat să vadă fără ochi. S-a luptat să nu ajungă un „asistat social” și a intrat cu 9,92 la Psihologie

Prin faptul că reușesc să mențină contact vizual, aceste persoane devin memorabile pentru interlocutor pentru că ei simt că primesc atenția necesară atunci când vorbesc.

8.Interpretarea expresiilor faciale

Tot în categoria de limbaj al trupului intră și expresiile faciale. Oamenii inteligenți, de regulă, observă cu ușurință schimbările de mimică și expresii faciale atunci când discută cu o persoană.

Ei înregistrează orice mică schimbare de postură sau mușchi facial care se mișcă pe față interlocutorului. Interpretarea și folosirea expresiilor non-verbale indică o inteligență emoțională ridicată.

Cât costă un kilogram de cireșe în Anglia. Prețul astronomic i-a îngrozit pe românii care credeau că la noi în țară este... Avea dureri de cap și le-a ignorat, până când i s-a pus diagnosticul crunt. Ce boală au descoperit medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x