Antena Căutare

Editia 4: rasturnari de situatie, surprize si cele mai grele probe de pana acum!

Cei 18 bucatari profesionisti ramasi in competitia TOP CHEF au parte si saptamana aceasta de provocari nemiloase, surprize in mijlocul probelor si adrenalina la maximum. Exigentul juriu va sta, ca intotdeauna, cu ochii pe ei. Asa cum ne-au obisnuit, Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu nu iarta nimic. Mihai Neacsu este concurentul eliminat in aceasta editie.

Editia 4: rasturnari de situatie, surprize si cele mai grele probe de pana acum! Galerie
In editia a patra, concurentii au avut parte de cele mai grele probe de pana acum!

Cei 18 bucatari profesionisti ramasi in competitia TOP CHEF au parte si saptamana aceasta de provocari nemiloase, surprize in mijlocul probelor si adrenalina la maximum. Exigentul juriu va sta, ca intotdeauna, cu ochii pe ei. Asa cum ne-au obisnuit, Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu nu iarta nimic. Cine va ramane in competitie? Cine va parasi concursul?

Cei 18 finalisti se afla la Manastirea Comana, unde spera ca divinitatea va fi de partea lor.

Proba 1 - Lovitura de cutit: un desert demn de Top Chef, din legume!

Fiecare concurent trebuie sa aleaga o singura leguma, in cantitati cat mai mari, pe care sa o taie in cat mai multe moduri posibile.

"Ciupercile sunt preferarele calugarilor! De asta le-am ales!", isi justifica Dan Bogatu alegerea, in timp ce Mihaita Ionita spune ca a ales ceapa pentru ca de la curatarea acestei legume a plecat.

Dupa ce ii opreste, Alina le face o noua surpriza concurentilor: adevarata provocare abia acum incepe: din leguma aleasa, ei trebuie sa prepare... un desert! Agitatia e mare, panica se resimte. Insa, in acelasi timp, si entuziasmul e la cote maxime. Lucrul acesta l-a observat si Nicolai Tand: " Ma asteptam sa fie dezamagiti. Din contra! Erau toti fericiti, entuziasmati de ce au facut."

Proba s-a sfarsit, iar specialistul juriului in materie de dulciuri, Tudor Constantinescu, a conchis: " A fost o proba foarte grea. Am insa doar cuvinte de lauda. Felicitari! ". Cei care au impresionat cel mai tare au fost Nico Lontras, cu un cheesecake destructurat cu dulceata de rosii si Ionut Susala, cu o reteta de carpaccio de ananas cu praz.

Vezi aici desfasurarea primei probe si cum arata cele mai inventive retete!

A doua proba: Proba de foc - un fel principal de post, cu schimbarea regulilor la jumatatea probei!

Fiecare concurent are in fata sa un bol acoperit, care mascheaza tema celei de-a doua probe. In cele din urma, ei afla ce au de facut: in 30 de minute trebuie sa prepare un fel principal, de post, cu ingredientul pe care il au in fata. Cel mai bun va castiga Pass-card-ul, iar cel mai slab va fi propus pentru eliminare. Atunci cand vad ce au in fata, cu totii raman muti: fructe! Diverse tipuri de fructe, majoritatea exotice.

Concurentii nu mai stiu sa articuleze cuvintele, nu recunosc ingredientele. Reactiile lor sunt diverse: “Cand am desfacut… 4 smochine.”, “Erau niste lychee!”, “Nu am stiut ce este.” sau “Asta cred ca este… asta cred ca este… Nu stiu cum se cheama”.

Adevarata surpriza a venit insa atunci cand, la jumatatea probei, concurentii au fost nevoiti sa termine prepararea unei alte retete, din cele incepute de colegii lor! Vezi aici cum s-au descurcat concurentii!

Unii s-au gandit rapid la o solutie, precum Nico Lontras: „Incercam sa-mi pastrez ideea. Incercam sa vad daca cu ingredientele celelalte pot sa pastrez ideea si pot sa continui aceeasi idee.”. In amsamblu insa, este haos total.

Proba se sfarseste, iar juratii gusta din preparatele finale. Sunt impresionati de eforturile unor concurenti, insa nu au nicio mila fata de cei care au facut greseli elementare. Un exemplu este Dragos Iluta, care nu a folosit coaja de la smochine, desi aceasta are vitamine. Juriul delibereaza, iar cei mai buni sunt desemnati: Mihaita Ionita, Nico Lontras, Maria Ungureanu, Ionut Susala, Adrian Iuriciuc, Ovidiu Margarita. Pass-card-ul merge la Mihaita Ionita, in timp ce Ionut Susala si Adrian Iuriciuc sunt desemnati sefi de echipa pentru proba urmatoare.

Inca proba de foc nu se sfarseste aici. Cum orice competitie trebuie sa aiba si pierzatori, este anuntat si bucatarul cel mai slab de la aceasta provocare: Mihai Neacsu. El va intra la duel, la sfarsitul acestei editii.

Vezi aici intreaga desfasurare a celei de-a doua probe: un bucatar i-a daramat tigaia altuia, iar altul gusta pentru prima oara fructul pe care il are de gatit!

A treia proba: Proba de echipa - mancare pentru 50 de batrani. In liniste deplina!

Fiecare echipa a ales cinci ingrediente de pe lista Alinei cu ajutorul carora au avut de preparat doua feluri principale de mancare. Fiecare fel trebuia sa ajunga la 50 de persoane. Au avut la dispozitie o ora si jumatate si o singura regula de respectat: sa gateasca in liniste deplina. Tacerea e de aur, de altfel, iar bucatarul care incalca regula urma sa fie eliminat.

Singura ”pauza de respiro” a concurentilor a durat 20 de secunde, timp in care sefii de echipa le-au transmis verbal colegilor cateva sfaturi.

La finalul probei, cele doua grupuri si-au prezentat preparatele in fata juratilor. Tudor Constantinescu a laudat spiritul de lider al lui Susala, insa chef Hadad i-a criticat farfuria, preparatul sau fiind prea tare pentru a fi consumat de clientii mai in varsta.

Adrian Iuriciuc a castigat proba, cu trei voturi din partea juriului. Este pentru prima data, in competitia Top Chef, cand juriul voteaza in unanimitate!

A patra proba: Pe muchie de cutit - echipa care a pierdut gateste pentru prima oara in platoul Top Chef!

Inarmati cu tunici si multa ambitie, bucatarii au pasit pentru prima data in platoul Top Chef. Au avut cateva minute sa cerceteze imprejurimile, pentru a-si cunoaste spatiul de lucru si de a se acomoda cu locul in care vor da cele mai taioase lupte de pana acum. Cei din echipa lui Ionut Susala, care au pierdut proba anterioara, trebuie sa gateasca un fel principal si un desert folosind cateva din ingredientele propuse: biban de mare, strut, struguri rosii, lemongrass si ghimbir.

Giovanni Piselli e foarte increzator, pentru ca pestele e specialitatea sa, iar Razvan Alexandru are si el incredere in experienta sa in filetarea pestelui. Mai multi concurenti au avut probleme din cauza cutitelor, cu care s-au taiat.

Nico Lontras nu pare a intampina nicio problema in ceea ce priveste ideile pentru preparate, dar crede ca va slabi 10 kilograme in perioada urmatoare, din cauza distantei intre bucatarie si locul in care sunt depozitate ingredientele. Asta nu l-a impiedicat pe bucatar sa amestece in doua cratite in acelasi timp!

Ionut Susala este aclamat de pe margine de colegii sai. Bucatarul a incercat sa salveze desertul in ultimul moment. "Nu a fost el insusi astazi, nu stiu ce a fost cu el", spune si Dan Bogatu.

Vezi AICI toate momentele speciale din platoul Top Chef!

Concurentii au trecut de prima proba din platou, iar juratii sunt gata sa dea verdictul. Cine i se va alatura lui Mihai Neacsu la duel? Ionut Susala are cel mai slab preparat principal si nu a apucat sa creeze niciun desert, asa ca el va merge la duel!'

Ultima proba: Duelul - Mihai Neacsu vs. Ionut Susala

La duel, saptamana aceasta sunt doua personaje: "Mihai Neacsu - foarte nonsalant, mandru de el, de cealalta parte Ionut Susala care alerga ca un prichindel ... zici ca era Speedy Gonzales", asa cum spune Nicolai Tand despre duelistii de saptamana aceasta.

De pe margine, colegii lor s-au impartit in doua tabere. Mihai Zamfira i-a luat apararea lui Neacsu sustinand ca " e foarte bun pe deserturi si are o imaginatie si o inventivitate extraordinara". Aurelia Moscu, care s-a pozitionat de celalata parte, a fost foarte drastica: " Pe Neacsu nu l-as fi ajutat nici daca m-ar fi platit! De ce? Pentru ca e un personaj foarte arogant si nu trebuie bagat in seama."

Vezi aici alte replici dure din timpul duelului!

"Asa mic cum e, e un luptator! Eu simt ca poate. Imi place de el!", a spus Chef Hadad despre Ionut Susala, cel pe care juriul l-a salvat de la duel. Astfel, Mihai Neacsu este concurentul eliminat in a patra editie Top Chef!

La revedere, ne vedem si lunea viitoare, de la 20.30, pentru o noua editie Top Chef!

Duelul placintelor... O viata ca un roman de aventuri! Mihaita Ionita, de la "Facultatea de Istorie" la Top Chef Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
Ultimele știri
x