Antena Căutare

VIDEO! Va mai amintiti? Maradona si golul marcat cu "Mana lui Dumnezeu"

Pe 22 iunie 1986 Argentina a invins Anglia in sferturile de finala cu 2-1 intr-un meci istoric la Cupa Mondiala din Mexic. Partida nu a ramas insa in memoria publicului din cauza conflictului dintre cele doua tari, ci pentru ca vedeta argentinienilor, Diego Maradona, a inscris un gol cu mana, iar arbitrul l-a validat!

Diego Maradona a condus echipa nationala a Argentinei, in calitate de capitan, spre victoria din 1986 a Cupei Mondiale, castigand finala din Mexic cu Republica Federala Germania, 3-2. In istorie a ramas insa partida Argentina - Anglia, 2-1, in care Maradona a marcat doua goluri. Acest meci a fost jucat la doar trei ani dupa conflictul armat din Insulele Malvine (Falkland) dintre cele doua natiuni, iar emotiile legate de acest conflict s-au facut simtite pe perioada desfasurarii meciului. Pentru argentinieni victoria a fost ca o razbunare, o revansa, pentru infrangerea in razboi, iar pentru englezi a fost un motiv de frustrare.

Primul gol marcat de Maradona, in minutul 51, a provocat o adevarata furtuna. Reluarea imaginilor a aratat clar ca aregentinianul a marcat cu mana, iar arbitrul tunisian Ali Bin Nasser, suferind o orbire de moment, a validat golul. Degeaba au protestat englezi. Maradona a fost evaziv la sfarsitul meciului descriind acest gol ca fiind inscris ,,putin cu capul lui Maradona si putin cu mana Lui Dumnezeu". Astfel golul a fost numit ,,Mana Lui Dumnezeu " sau "la mano de Dios". Mai tarziu, la 22 august 1995, Maradona a recunoscut in emisiunea sa televizata din Argentina, ca a lovit mingea cu mana intentionat si ca a stiut tot timpul ca golul nu a fost corect marcat.

Al doilea gol a lui Maradona din acelasi meci, marcat in minutul 55, a fost votat de catre F.I.F.A. ca cel mai frumos gol din istoria Cupei Mondiale. A recuperat mingea in jumatatea sa de teren si din 11 atingeri a alergat mai mult de jumatate din lungimea terenului, dribland 5 jucatori englezi, Hoddle, Reid, Sansom, Butcher si Fenwick si pe portarul Shilton, si a introdus mingea in poarta Angliei.


Foto: soccerchampions.altervista.org

2 000 de copii vor primi gratuit prima lectie de tenis, printr-o campanie a Federatiei Romane de Tenis... Cristiano Ronaldo zboara cu Romavia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x