Antena Căutare

Estimari ingrijoratoare: In 2030 vor fi peste 20 de milioane de bolnavi de cancer!

Numarul cazurilor de cancer ar putea creste pana la 75% fata de prezent, pana in 2030, avertizeaza un studiu publicat in revista "The Lancet Oncology". Acest lucru ar trebui sa alarmeze populatia globului in legatura cu efectele dezastruoase ale cancerului, mai ales ca aceasta crestere va fi chiar mai mare decat sporul natural din urmatoarele doua decenii.

In prezent, Pamantul este populat de peste 7 miliarde de suflete, iar expertii estimeaza ca numarul va creste cu inca un miliard in urmatoarele doua decenii. Daca in 2008 erau 12 milioane de bolnavi de cancer inregistrati in toata lumea, acest numar aproape ca se va dubla in urmatorii 20 de ani.

Situatia mai grava va fi in tarile sarace, unde rata imbolnavirii va fi mai mare cu 93% fata de prezent, conform unor studii realizate de Globocan, agentie care se ocupa cu cercetarea cancerului, in peste 180 de tari.

Cancerul de san va fi, in continuarea, forma dominanta a acestei boli, conform statisticilor, cazurile ajungand sa creasca, pana in 2030, cu doua procente pe an.

Sunt, insa, si vesti bune. Numarul cazurilor de cancer de colon, col uterin si ficat va scadea considerabil, mai ales in tarile occidentale.

Foto: Hepta

VIDEO! Mii de oameni au luat lectii de yoga in Times Square... Japonezii au dezvoltat un ficat uman din celule stem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x