Antena Căutare

Adrian Nastase ar putea fi transferat la Rahova

Fostul premier Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida, impuscandu-se in gat, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", si acum se afla internat la Spitalul de Urgenta din Bucuresti, ar putea fi mutat la penitenciarul Rahova, in cadrul caruia functioneaza o unitate medicala.

UPDATE 12.50: Politia a comunicat ca in cazul Adrian Nastase mandatul de arestare nu este pus inca in executare, nefiind intocmit procesul verbal de incarcerare.

"Inca din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat dupa primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a intreprins toate demersurile legale pentru punerea in executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedura Penala. Avand in vedere ca, atat timp cat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare si persoana mentionata in mandatul de executare nu a fost incarcerata intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, se considera ca procedura de executare a mandatului nu a fost incheiata", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Medicii de la Spitalul de Urgenta au anuntat ca se vor intruni luni, la ora 10.00, pentru a decide daca pacientul Adrian Nastase poate fi transoportat si mutat la Spitalul Penitenciar Rahova, fostul premier fiind, teoretic, in cursul executarii mandatului de doi ani de inchisoare.

VEZI filmul tentativei de sinucidere a lui Nastase!

De altfel, sambata, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a semnalat incalcari ale legii in cazul fostului premier Adrian Nastase, de la "negocierea" unui regim preferential de a ajunge la inchisoare pana la vizitele primite la spital, si a cerut chiar demisia ministrului de Interne, Ioan Rus.

Psihiatru: "Adrian Nastase va mai incerca sa se sinucida"

"Gestul ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, de a-l suna pe condamnatul Adrian Nastase si de a negocia cu acesta un regim preferential de a ajunge la inchisoare este inacceptabil. Si asa ramane, chiar daca ministrul ar promite public ca va telefona tuturor condamnatilor la pedepse cu inchisoare de azi incolo ca sa-i intrebe cum vor sa fie dusi la penitenciar", a declarat Monica Macovei.

Cazul lui Adrian Nastase, asemanator cu al premierului francez Pierre Beregovoy

Ministrul de Interne Ioan Rus a precizat ca Adrian Nastase "este detinut. In acest moment isi ispaseste prima zi de pedeapsa (...) Paza o asigura Ministerul de Interne in acest moment", referindu-se la prima zi de spitalizare a fostului premier, dupa tentativa de suicid. "Prin urmare, fiecare zi petrecuta in Spitalul de Urgenta Floreasca se scade din pedeapsa pe care trebuie, potrivit deciziei judecatorilor, sa o execute in penitenciar", a subliniat Monica Macovei.

IPOTEZA SOCANTA! Nastase se pregatea pentru ceva "ireversibil"

Fostul ministru al Justitiei a precizat ca, odata inceputa executarea pedepsei, Adrian Nastase se supune prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor si Ordinului nr. 2714/C/20.10.2008 al MJ, conform carora persoanele private de libertate pot fi vizitate de sot sau de sotie ori de rudele pana la gradul al IV-lea inclusiv. Cu consimtamantul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitata si de alte persoane, cu aprobarea scrisa a directorului locului de detinere. Durata vizitei este de la 30 de minute pana la 2 ore, in functie de numarul solicitarilor de acordare a vizitelor si de spatiile existente. Persoanele private de libertate pot beneficia in cursul unei zile de o singura vizita. Arestatii preventiv si persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit inca regimul de executare a pedepsei beneficiaza de 4 vizite/luna.

Adrian Nastase - iubirile si cariera unei figuri controversate

De asemenea, Monica Macovei a declarat, sambata, ca are dubii serioase in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de Serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

Dan Sova: Pozitia lui Macovei este absurda si arata rautate viscerala

In acelasi timp, senatorul PSD Dan Sova considera ca intrebarile puse de Monica Macovei cu privire la actiunile ministrului de Interne in cazul Adrian Nastase, alaturi de solicitarea de demisie a acestuia, sunt absurde si nu reflecta altceva decat rautate.

"Reactia doamnei Macovei arata pana unde a ajuns politica PDL de instigare la ura. Ceea ce a facut Ioan Rus este uman. Nu a ajutat pe nimeni sa se sustraga de la nimic. Inteleg insa ca pozitia Monicai Macovei deriva din dragostea ei netarmuita pentru anchetele de tip stalinist, din vremuri de trista amintire, in care dusmanii ?poporului? erau umiliti public inainte sa fie trimisi la canal. Reflexele de procuror comunist nu par sa dispara cu mare usurinta. Nu am auzit-o pe aceasta aparatoare a dreptatii si legii sa spuna ceva atunci cand presedintele Romaniei sugera, in fata camerelor de luat vederi, ca retinerea lui Puiu Popoviciu nu este justificata, datorita a ceea ce facuse acesta pentru Bucuresti. Fostul ministru al Justitiei are o pozitie rusinoasa si inumana", a afirmat senatorul PSD.


Alegeri locale cu repetitie, in mai multe localitati din tara... VIDEO! Puiu Hasotti a depus juramantul ca Ministru al Culturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x