Antena Căutare

Studiu: Romanii sunt mai optimisti in legatura cu viitorul economic al tarii!

Romanii au inceput sa fie din ce in ce mai optimisti atunci cand vine vorba despre situatia economica a tarii. Un barometru realizat de GFK arata ca indicele de incredere al populatiei a inregistrat cea mai mare valoare de la debutul crizei. Astfel, numarul pesimistilor a scazut de la 61% la debutul crizei economice, pana la 50% in prezent.

In 2011, statisticile indicau un declin al opiniei generale asupra situatiei economice din viitor, cu 4 din 10 persoane chestionate fiind de parere ca situatia financiara a familiei lor se va inrautati. Insa atitudinea generala s-a schimbat in acest an, procentul pesimistilor scazand pana la 27.

Potrivit barometrului GFK, 24% dintre romani se asteapta ca situatia lor financiara sa se imbunatateasca, iar 42% considera ca aceasta va ramane la fel.

Mai mult, doar 65% dintre cei chestionati au o atitudine negativa asupra viitorului economic al tarii, o scadere impresionanta, daca ne gandim la situatia din anul precedent: cel putin 80% dintre respondenti erau siguri ca economia nu isi va reveni in viitorul apropiat.

Specialistii sunt de parere ca aceasta atitudine putin mai optimista a romanilor se datoreaza si campaniei politice care s-a desfasurat in luna mai a acestui an.

"Ca de obicei, in perioada campaniilor electorale din ultimii ani, promisiunile oamenilor politici au un efect foarte convingator asupra romanilor, iar aceasta se traduce in cresterea indicatorului de incredere", spune Andi Dumitrescu, director general GfK Romania.

Intentia de achizitie a unor bunuri de folosinta indelungata ramane scazută. Totusi, aproape 18% isi doresc sa investeasca in lucrari de imbunatatire a locuintei, dar numai 6% intentioneaza sa isi cumpere sau sa isi construiasca o casa in urmatoarea perioada, se mai arata in raport.

Foto: Intact Images

Studiu: Romanii platesc mai mult pe electrocasnice si mai putin pe masini... Moody's a retrogradat 15 dintre cele mai mari banci din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x