Antena Căutare

Evaluarea nationala 2012: Vezi subiectele si baremul de corectare la limba romana!

Luni dimineata, incepand cu ora 9.00, 190.000 de elevi de clasa a VIII-a sustin proba scrisa la limba si literatura romana.

UPDATE 15.30: Subiectele la proba scrisa la limba si literatura romana, precum si baremul de corectare au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei.

Vezi aici subiectele integrale de la examenul de limba si literatura romana!

Vezi baremul de corectare pentru limba romana!

Anul acesta, elevii vor fi pentru prima data supravegheati de camerele video instalate in salile de examene. Notele primite vor conta la admiterea la liceu.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale, varianta cu numarul 6 fiind cea extrasa.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa finalizarea probei scrise, subiectele si baremul de corectare vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului www.edu.ro.

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna. Proba de matematica este programata miercuri, 27 iunie.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie. In aceeasi zi, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

FOTO: Intact Images

Romania doreste ca oina sa intre in patrimoniul imaterial UNESCO... VIDEO! Arad: Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit peste o casa. Pilotul a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x