Antena Căutare

Biserica Nasterii Domnului din Betleem, in patrimoniul UNESCO. Decizia a starnit controverse

Palestinienii au propus ca Biserica Nasterii Domnului din Betleem sa fie inclusa in patrimoniul UNESCO. Decizia a starnit furia israelienilor si a americanilor.

Palestinienii au intrat in UNESCO in octombrie 2011, fapt contestat de israelieni si americani. Cei dintai doresc ca Biserica Nasterii Domnului din Betleem si traseul de pelerinaj sa intre in patrimoniul UNESCO, in cadrul reuniunii anuale a organizatiei, ce va avea loc intre 26 iunie si 6 iulie, la Sankt Petersburg.

Expertii din Consiliul International al Monumentelor si Siturilor care evalueaza candidaturile, considera ca palestinienii nu au facut o analiza completa a sitului si au oferit un aviz nefavorabil. Palestinienii spun ca acesta decizie are, de fapt, implicatii politice.

Clasarea siturilor in patrimoniul UNESCO are si o mare miza economica, ducand la cresterea numarului de turisti si la deblocarea finantarilor pentru lucrarile de conservare a acestora.

Anul acesta, la reuniunea organizatiei, UNESCO va analiza 33 de noi situri care ar putea fi incluse in patrimoniu. Pana acum, lista include 936 de situri culturale, naturale si mixte.

FOTO: Hepta

Egipt: Noi proteste la Cairo - Fratii musulmani revendica presedintia... VIDEO! Un pilot militar sirian a dezertat in Iordania cu tot cu avion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x