Antena Căutare

Reteta zilei: Calcan la gratar cu sos de unt si ardei copti

Calcanul este masa ideala, intr-o dupa amiaza petrecuta la gratr, cu prietenii si familia. Nu contine grasimi nesanatoase, se prepara usor si combinat cu ingredientele potrivite, poate fi un pranz exceptional.

Ingrediente:


4 bucati calcan a 350-450 g fiecare
15g unt, topit

Pentru sosul de unt:

1 ardei rosu mic
2 rosii uscate
ulei de masline
1 ardei chilli de marime medie, fara seminte
100g unt, moale
2 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare:

1. Preparati intai untul aromatizat. Incingeti gratarul si coaceti ardeiul pret de 15 min, pana ce coaja e neagra si inflorita. Puneti ardeiul intr-o punga de plastic si lasati-l sa se raceasca apoi cojiti-l.

2. Taiati fin ardeiul rosu, rosiile uscate si ardeiul chilli si amestecati-le pe toate cu untul moale, alaturi de patrunjelul tocat si ½ lingurita sare. Puneti amestecul pe o bucata de folie de plastic si formati un baton de vreo 4cm grosime. Dati la rece, eventual la congelator si lasati sa se intareasca.

3. Incingeti din nou gratarul. Pregatiti calcanul. Indepartati aripioarele laterale si eviscerati-l (daca e cazul).

4. Ungeti calcanul cu unt topit, pe ambele parti. Asezonati cu putina sare si cu piper proaspat macinat. Puneti pestele pe o tava unsa cu unt, cu partea solzoasa in sus, apoi puneti tava pe gratar. Frigeti doar pe o parte, timp de 6-7 minute. Pentru a vedea daca pestele e gata, apasati carnea din zona capului (acolo e cea mai multa carne). Daca e gata, ar trebui sa fie ferma si de culoare opaca. Daca nu e gata, ma lasati 1 minut sa se faca, dar nu incercati sa-l intoarceti caci se va sfarama.

5. Luati untul cu ardei rosu de la rece, scoateti-l din folie, si taiati-l in rondele subtiri. Puneti pestele pe farfurii termorezistente, cu partea solzoasa in sus, puneti deasupra 3-4 rondele de unt aromatizat, puneti scurt in cuptor pana ce untul incepe sa se topeasca, apoi serviti cu rondele de lamaie.

Asortati la el un Souvignon Blanc si totul va fi perfect. Pofta buna!

Sursa: Good Food
Foto: pickyglutton.wordpress.com

Cele mai ciudate pofte ale gravidelor - sapun, scrum de tigara si polistiren... Condamnati din pantece: 7 din 10 copii nascuti din mame toxicomane au fost in sevraj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x