Antena Căutare

Avion de vanatoare turcesc, doborat in Siria

Un avion de vanatoare al fortelor aeriene din Turcia, dat disparut vineri in largul coastelor siriene, a fost doborat in Siria, au confirmat, printr-un comunicat, autoritatile de la Ankara.

"Dupa evaluarea datelor colectate de institutiile implicate si a informatiilor obtinute in cadrul operatiunilor de cautare si salvare, am inteles ca avionul nostru a fost doborat de Siria (...) Operatiunile de cautare si salvare continua pentru cei doi piloti (...) Turcia isi va face cunoscuta pozitia definitiva si va lua cu hotarire masurile care se impun cand se va face lumina in acest incident", se arata in comunicatul citat de AFP.

Avionul de atac la sol, de tip F-4, a disparut de pe radarele turcesti vineri, la ora 11:58, deasupra marii, la sud-vest de provincia turca Hatay, situata la frontiera cu Siria, conform Statului major al armatei turce.

"Am confirmat ca tinta (atacului sirian) era un avion militar turc care a fost lovit direct dupa ce a intrat in spatiul aerian sirian. Acesta s-a prabusit in mare in apele teritoriale siriene la aproximativ 10 kilometri de coastele provinciei Latakia", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei siriene, aflat sub anonimat.

Foto: mi9.com

Deputat francez, impotriva circulatiei libere a romilor... Mini-summit la Roma: Statele UE renunta incet la suveranitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x