Antena Căutare

F1: Massa, amenintat cu inchisoarea daca il ajuta pe Alonso sa ia titlul

Un procuror brazilian l-a avertizat pe pilotul Felipe Massa ca poate fi arestat si condamnat pana la sase ani de inchisoare daca va respecta ordinele echipei si il va ajuta pe coechipierul sau de la Ferrari, Fernando Alonso, sa castige titlul de campion mondial de Formula 1. Massa ar putea fi acuzat de frauda in cazul in care ii va permite lui Alonso sa-l depaseasca sau daca va face orice altceva care sa fraudeze rezultatul cursei care va avea loc duminica, pe circuitul Interlagos.

Anuntul a fost facut de procurorul Paulo Castilho, cunoscut pentru implicarea in cazuri legate de sportul brazilian. Omul legii a adaugat ca reprezinta o infractiune "fraudarea, prin orice mijloace, sau contributia la fraudarea, in orice fel, a rezultatului unui eveniment sportiv".

Brazilianul Felipe Massa a sosit in Brazilia, pentru penultimul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, declarand ca ii va lasa cale libera colegului sau, in cursa de duminica, asa cum a procedat si in luna iulie, la cursa din Germania, pentru ca spaniolul Fernando Alonso sa poata acumula cat mai multe puncte in lupta pentru titlul mondial.

"Aranjamentul" dintre Massa si Alonso a costat echipa Ferrari 100.000 de dolari, aceasta fiind valoarea amenzii dictate de catre FIA, insa cei doi piloti nu au fost sanctionati. Massa a fost ulterior criticat dur pentru gestul sau, de catre fanii sportului cu motor din Germania, precum si de presa locala.

Felipe Massa se afla astfel in postura de a repeta circul din 2007, cand s-a aflat la conducerea Marelui Premiu al Braziliei, lasandu-i insa cale libera, in final, colegului sau finlandez, Kimmi Raikkonen, care a castigat cursa si, totodata, titlul mondial, la o diferenta de un singur punct de ocupantul locului secund.

Foto: grandprix.com

VIDEO! MSK Zilina - O. Marseille 0-7/ Dezintegrati!... 25.000 de lumanari vor arde diseara pe arena "Ion Oblemenco" pentru Adrian Paunescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x