Antena Căutare

Un nou sistem de taxare pe A2? Ponta nu mai vrea cozi la Podul Cernavoda

Premierul Victor Ponta a transmis ministrului delegat pentru infrastructura, Dan Sova, ca sistemul de taxare a autovehiculelor care circula pe Podul Cernavoda trebuie regandit si implementat cel tarziu pana in primavara. Astfel, vara viitoare trebuie ridicate din nou bariere pentru a se evita blocajele.

In cadrul sedintei Guvernului, Victor Ponta a cerut informatii referitoare la situatia creata pe Autostrada Bucuresti-Constanta, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavoda, aratand ca Guvernul a eliminat obligativitatea platii taxei in week-end, pentru a evita producerea aglomeratiei, dar cozile la punctul de taxare se formeaza din nou incepand din prima zi a saptamanii, informeaza Mediafax. De asemenea Dan Sova a mai anuntat ca taxa de trecere a fost suspendata si in zilele de luni, pana la ora 14:00, dar si in sarbatorile legale, moment in care premierul Romaniei a intrebat retoric cand se mai plateste utilizarea podului.

Astfel, Ponta a cerut ca aceasta problema sa fie rezolvata cat mai curand pentru ca statul sa poata incasa taxa de traversae a podului peste Dunare, iar soferii sa poata circula in conditii normale.

"Ne batem joc de oameni, avem autostrada, doua ore Bucuresti-Constanta si doua ore stau la bariera.Va rog frumos, impreuna cu CNADNR sa faceti un proiect pe care sa-l imprementam in toamna asta, cel mai tarziu in primavara, ca sa nu ne trezim vara viitoare ca iarasi avem probleme si trebuie sa ridicam barierele", i-a spus seful Guvernului ministrului delegat pentru infrastructura.

Foto: Intact Images

BBC, despre masinile sfintite: Romania, in top trei la accidente rutiere in Europa... Noi piese din tezaurul dacic, expuse la Muzeul National de Istorie a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x