Antena Căutare

Fără apărare! Viața unui pui de urs, în pericol. Medicii i-au amputat un picior ca să îl salveze

Viața unui pui de urs se află în pericol, după ce acesta a fost rănit de un tren în Valea Jiului. Un medic de la Rezervaţia de la Zărneşti i-a amputat piciorul stâng din spate, pentru a opri infecția acestuia să i se extindă în tot organismul. Următoarele zile sunt critice pentru animal.

Viața unui pui de urs în vârstă de un an şi patru luni se află în pericol, după ce acesta a fost rănit de un tren în Valea Jiului. Un medic de la Rezervaţia de la Zărneşti l-a supus unei intervenţii chirurgicale, în noaptea de miercuri spre joi, amputându-i piciorul stâng din spate, pentru a opri infecția acestuia să i se extindă în tot organismul. Următoarele zile sunt critice pentru animal.

„Operaţia a durat trei ore şi a fost făcută de urgenţă de medicul coordonator al Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov pentru a nu se extinde infecţia în tot organismul. Aceasta s-a desfăşurat în cabinetul medical din Rezervaţia 'Libearty' de la Zărneşti. I s-a amputat piciorul stânga spate, acesta fiind suprainfectat, cu viermi şi larve de muşte. Următoarele zile sunt critice pentru animal'', a precizat reprezentantul Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov, Paula Ciotloş.

Puiul de urs a fost găsit într-un tunel de tren care trece printr-un parc naţional din zona Văii Jiului, potrivit Agerpres.

După ce au fost obţinute toate aprobările, animalul a fost anesteziat şi transportat la Zărneşti cu o maşină personală. În jurul orei 1.30, după ce ursul a ajuns în Rezervaţie, a început intervenţia chirurgicală.

INCENDIU puternic în Capitală. Unde au izbucnit flăcările... Scene de GROAZĂ într-o familie din Botoșani! Doi copii au fost arși cu țigara de tatăl lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x