Antena Căutare

O fetiţă de şapte ani din Bocșa e pe punctul de a fi despărţită de asistentul maternal care a crescut-o, deşi acesta susţine că a depus dosar de adopţie

Potrivit reper24.ro, Gabriela, care astăzi are 7 ani, a fost crescută de un asistent maternal din Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Familia mai are nouă copii şi a adoptat o fetiţă pe care a avut-o ani de zile în plasament.

O fetiţă de şapte ani este pe punctul de a fi despărţită de asistentul maternal din Bocşa, judeţul Caraş-Severin, care a crescut-o de la vârsta de un an, deşi acesta susţine că a depus la Protecţia Copilului dosar de adopţie şi a avut loc chiar şi o şedinţă evaluare. Fetiţa ar urma să fie adoptată de o familie din Timişoara, deşi nu doreşte să plece.

Potrivit reper24.ro, Gabriela, care astăzi are 7 ani, a fost crescută de un asistent maternal din Bocşa de la vârsta de un an şi două luni.

Familia mai are nouă copii şi a adoptat o fetiţă pe care a avut-o ani de zile în plasament.
„Acum câteva zile am primit o somaţie că în data de 3 iulie va trebui să o predăm pe micuţa Gabriela. Problemele au demarat destul de rapid şi de ascuns. Era o fetiţă cu multe dificultăţi şi am zis că ne vom strădui, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem tot ce putem să o recuperăm, iar astăzi pot spune că, parţial, este recuperată. Are probleme de sănătate, care sunt din naştere” , a declarat asistentul maternal Cornelia Miloş, citată de reper24.ro.

Femeia a povestit că, la câteva zile după ce au luat-o în plasament, Gabriela a făcut spasmul hohotului de plâns, diagnostic stabilit de un medic specialist din Timişoara. În urma tratamentului, starea fetiţei s-a îmbunătăţit.

Femeia povesteşte că, în momentul în care familia din Timişoara care doreşte să o adopte pe Gabriela a început să facă vizitele de potrivire, Gabriela a crezut că sunt prieteni de familie. În momentul în care a aflat că aceştia doresc să o ia de la cei care au crescut-o, stările emoţionale şi comportamentul Gabrielei s-au schimbat brusc.

„Vizitele şi vestea adopţiei de către o altă familie, au creat stări vulnerabile, extreme, şi o repulsie a Gabrielei pentru orice vizită. La şcoală m-a întrebat chiar şi doamna învăţătoare ce se întâmplă cu Gabriela: nu-şi mănâncă pacheţelul, nu mai comunică cu nimeni, plânge, stă singură la geam. Noi am încercat să o pregătim pentru o eventuală adopţie, dar am creat durere în sufletul ei”, mai povestit femeia.

Aceasta susţine că a notificat Protecţia Copilului că vrea să o adopte pe Gabriela, ba chiar a depus dosarul şi a avut loc şedinţa de începere a perioadei de evaluare. La câteva ore, însă, după şedinţa de evaluare, femeia a fost notificată că trebuie să predea fetiţa pentru a fi adoptată de o altă familie.

Sursa : news.ro

CFR: Şase trenuri stau în gări după ce a fost oprită temporar circulaţia feroviară!... Accident cu şase răniţi pe DN 1, în județul Brașov, după ce două maşini s-au ciocnit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x