Antena Căutare

„Ne dădeau mâncarea prin ușă, ca la câini”- Iadul trăit în spital, de o pacientă COVID-19 asimptomatică: „Într-un buncăr, nemâncată, nebăută”

Emilia, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Botoșani, diagnosticată cu o formă severă de cancer mamar, a povestit calvarul prin care a trecut ca pacient COVID-19 asimptomatic, într-un spital din România: „Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat doi lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare.”

„Ne dădeau mâncarea prin ușă, ca la câini”- Iadul trăit în spital, de o pacientă COVID-19 asimptomatică: „Într-un buncăr, nemâncată, nebăută”
„Ne dădeau mâncarea prin ușă, ca la câini”- Iadul trăit în spital, de o pacientă COVID-19 asimptomatică: „Într-un buncăr, nemâncată, nebăută” | Profimedia

O pensionară în vârstă de 70 de ani a stat 11 zile internată într-un spital din Botoșani, pentru că fusese depistată pozitiv pentru coronavirus, în timpul unor analize medicale premergătoare chimioterapiei.

Emilia, care suferă de neoplasm mamar cu metastaze, diabet și care s-a ales și cu un stent în urma unui infarct miorcadic, era asimptomatică. I s-a spus că nu poate pleca acasă.

„Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine”

„Sâmbătă, m-am dus să-mi fac CT-ul de control, la un an, la Spitalul Judeţean Botoşani. După ce mi-am făcut CT-ul, a sunat telefonul. Era o doctoriţă de la DSP care m-a somat să stau pe loc – eu voiam să mă duc acasă – pentru că am COVID.

Nu aveam nici pijama, nici papuci, nimic la mine. Nici familia nu mi-o anunţasem. M-am supărat foarte tare.

Şi m-au ţinut de la ora 9.00 când am ieşit de la CT, şi până seara, la ora 17.00, în curtea spitalului judeţean, într-un buncăr. Nemâncată, nebăută. Eu sunt pacient cu diabet. Ar trebui să mănânc de trei ori pe zi.

Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat 2 lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare. M-au ţinut acolo. Am sunat la poliţie, la 112, am spus: «Oameni buni, vreţi să ne omorâţi?»”, a povestit femeia, potrivit Adevărul.

„Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine!”

Familia ei, rămasă acasă, a trebuit să intre în izolare, timp de 14 zile. Emilia a fost internată, ca pacient COVID-19 asimptomatic, pe 13 iunie.

Femeia își aduce aminte cu groază de cele 11 zile petrecute „în pușcărie”:

„A fost exact ca la puşcărie. Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine. Prin uşă vorbeam cu doctoriţa, că nu intra nimeni înăuntru, în salon, decât asistenta – echipată în combinezoanele acelea –, care ne făcea injecţiile şi pleca. Atât.

A fost ca la puşcărie fără niciun fel de discuţie. Sunt atât de indignată de nu vă puteţi închipui. Poate că mai am de trăit o săptămână sau o lună, Dumnezeu ştie! Dar, aveţi cuvântul meu de onoare, că aş face ceva pentru că prea ne iau de proşti”, a dezvăluit Emilia.

Monica Pop a răbufnit! Medicul, reacție neașteptată cu privire la coronavirus: „În niciun caz! Pentru nicio categorie!”... FOTO Ultimă oră! Accident teribil în Capitală pe linia tramvaiului 41. Un TIR a izbit din plin un tramvai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x