Antena Căutare

Executorii judecatoresti mai au de asteptat pana ii vor numara casele lui Adrian Nastase

Procedura de executare a fost declansata, dar singura pierdere pe care o risca fostul premier, in viitorul apropiat, este suma pe care procurorii au pus sechestru inca de acum cinci ani.

Pasii pe care trebuie sa ii urmeze cei care vor recupera prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii sunt multi si mici. Cei sase inculpati din dosar au de achitat Inspectoratului de Stat in constructii 3,33 milioane de lei.

Inca din 2008, procurorii au vrut sa se asigure ca asa zisul prejudiciu va fi acoperit. Au sechestrat 118.000 de dolari din conturile lui Adrian Nastase si, in acelasi timp, patru apartamente de la ceilalti cinci inculpati.

Dupa ce vor fi executate toate bunurile sechestrate, daca suma datorata nu va fi acoperita integral, executorii isi pot indrepta atentia spre alte bunuri ale condamnatilor. Casele lui Adrian Nastase nu par in pericol.

Din spatele gratiilor, Adrian Nastase vine cu lamuriri. Precizeaza pe blogul sau ca nu a existat niciun fel de prejudiciu pentru Inspectoratul de Stat in Constructii. De altfel, intotdeauna s-a considerat nevinovat si spune ca procesul sau a fost folosit pentru obtinerea unor ,,interse marunte''.

“In acest fel, cei condamnati in acest dosar "contribuim" la bugetul de stat cu aceasta suma. Nu s-ar putea totusi ca banii sa mearga, ca donatie, din partea noastra, direct, la bugetul DNA?”, scrie Nastase.

Spre final, fostul premier se intreaba retoric: “S-a obtinut oare intrarea in Spatiul Schengen? S-au rezolvat problemele din justitie? A devenit mai credibil CSM-ul?”.

Sunt intrebari la care Adrian Nastase ar putea, in curand, sa caute raspunsuri in lobertate. Peste cateva zile, judecatorii vor lua in discutie eliberarea sa conditionata.

Topul celor mai furate carti din librarii: Cum sterpelesc romanii DEX-ul de doua kilograme... Doi copii si bunicul lor au murit spulberati de o masina, in judetul Ilfov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x