Antena Căutare

Decizia CSM în legătură cu judecătoarea din cazul 2 Mai. Ce se întâmplă cu Ancuța Ioana Popoviciu

Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat în cursul zilei de 24 aprilie în legătură cu cererea de suspendare a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu.

colaj judecătoarea ioana ancuța popoviciu ieșind de la csm, roberta, sebi, vlad pascu intrând în mașina de poliție Galerie
CSM s-a pronunțat în legătură cu cererea de suspendare a judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu | Antena 1

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost adusă în fața autorităților după ce nu a studiat dosarul care se dezbătea în sala de judecată cu privire la accidentul produs de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai în vara anului trecut.

De ce s-a sesizat Inspecția Judiciară în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu

Aceasta a intrat în sală mestecând gumă și a cerut cartea de identitate a lui Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu în noaptea respectivă. De asemenea, judecătoarea a întrebat dacă victima este în sală.

Secţia pentru Judecători a CSM a dezbătut miercuri cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. Inspecţia Judiciară, după ce s-a sesizat din oficiu în luna februarie 2024, a cerut suspendarea din magistratură a judecătoarei din cazul 2 Mai.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu recurge la o nouă metodă pentru a-i reduce sentința tânărului. Ce intenționează să facă

Potrivit HotNews.ro, în comunicatul Inspecției Judiciare este precizat: „Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.”

Potrivit sursei menționate anterior, pe 18 aprilie era programat un nou termen de judecată pentru Vlad Pascu, însă avocații familiilor victimelor au reușit să obțină o amânare.

Recent a avut loc și un manifest pașnic în Piața Victoriei în care s-a cerut dreptatea pentru Roberta și Sebi. La respectivul manifest au participat părinții lui Sebi, apropiații acestuia, printre care și colegii și profesorii tânărulu, dar și oameni care au urmărit cazul încă din vara anului trecut și care așteaptă să se facă dreptate.

Ancuța Ioana Popoviciu este judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia din anul 2022. Conform sursei citate, aceasta a absolvit în 2006 Facultatea de Științe Juridice a Universității din Oradea, după care a urmat un master în Drept Privat. În 2011 a devenit judecător și s-a angajat la Judecătoria Ineu din județul Arad.

Citește și: Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare

Decizia CSM în legătură cu judecătoarea din cazul 2 Mai. Ce se întâmplă cu Ancuța Ioana Popoviciu

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu o suspende pe Ancuța Ioana Popoviciu din funcție. Potrivit HotNews.ro, argumentarea acestei decizii ar fi faptul că: „Exercitarea în continuare a funcţiei nu este de natură să afecteze desfăşurarea cu imparţialitate a procedurii disciplinare.”

Secția pentru judecători a CSM a respins în unanimitate propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu. Aceasta va putea să intre în continuare în sala de judecată.

CSM poate decide suspendarea din funcție a unui judecător în două situații, confrom legii:

- dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare

- dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Citește și: Noi interceptări ale convorbirii lui Vlad Pascu cu mama sa: "Vreau să-ți fac dosar medical sa te trimită la Rahova". Ce a spus el

„Analizând motivele invocate de Inspecția Judiciară în formularea propunerii de suspendare din funcție, Secția a reținut că, în cauza de faţă, nu au fost identificate elemente de natura celor care pot fi circumscrise cazurilor reglementate de textul de lege”, precizează CSM.

De asemenea, este specificat faptul că: „Respingerea propunerii de suspendare nu afectează derularea în continuare a procedurii disciplinare faţă de judecătorul vizat, fiind în competenţa Inspecţiei Judiciare prerogativa legală de a exercita acţiunea disciplinară dacă apreciază întrunite condiţiile legale.”

La ieșirea de la CSM, judecătoarea a petrecut 70 de secunde în fața jurnaliștilor fără a răspunde la întrebările jurnaliștilor. Aceasta nu a scos nici măcar un cuvânt.

Elevii care promovează examenul de Bacalaureat ar putea susține din nou cel puțin una dintre probe, pentru mărirea notei... Rezultate Loto azi, 25 aprilie 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x