Antena Căutare

ATENTIE! Spitalele nu mai au vaccin antirabic!

Orice muscatura de caine poate fi fatala in Romania. A descoperit-o pe pielea ei o englezoaica, sefa Scolii de pilotaj din Tuzla. Cu mana sfasiata, a mers la camera de garda. Acolo, a aflat cu stupoare ca nu exista vaccin antirabic. Situatia neplacuta nu este doar la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, ci in toata Romania.

Caroline Wynton-Rhodes, sefa scolii de pilotaj din Tuzla, s-a nascut in Anglia, s-a scolit in Canada, a trait in Australia si a luptat in Africa de Sud. Romania a socat-o insa cel mai tare. Muscata de un caine, a mers la Spitalul de Boli Infectioase Constanta si a cerut un vaccin antirabic, unde i s-a raspuns sec ca nu are nicio sansa sa-l primeasca.

Vaccinul nu se gaseste nicaieri in Romania. Seful englezoaicei ar fi sunat inclusiv la oficiali din Guvern, insa degeaba. Institutul Cantacuzino, unde se producea antirabicul, s-a inchis, iar importatorul nu face fata comenzilor.

"Deocamdata, Institutul Pasteur din Paris ne tot spune ca nu au stocul disponibil", a declarat managerul Spitalului de Boli Infectionase din Constanta, Stela Halchidi.

Intre timp, oricine a avut ghinionul sa fie muscat de caine traieste sub terore sa nu se infectat cu rabie. Rabia netratata poate ucide in 10 zile de la aparitia primelor simptome.

O comanda de 250 de fiole de vaccin antirabic si 50 de ser antirabic ar trebui sa ajunga abia peste o saptamana la Spitalul de Boli Infenctioase din Constanta.

Canicula afecteaza traficul feroviar! Trenurile vor avea intarzieri in week-end... Cererea de extradare a lui Sile Camataru a fost aprobata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x