Antena Căutare

Sondaj: Traian Basescu, demis cu 67%

Potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale "Avangarde", 67% dintre romani vor vota pentru demiterea presedintelui, in timp ce 33% vor vota impotriva la referendumul din 29 iulie. 56% au raspuns ca vor merge la vot.

55% dintre repondenti au declarat ca Traian Basescu ar trebui suspendat cat mai urgent pentru ca a incalcat Constitutia de foarte multe ori, iar 19% considera ca ar trebui suspendat doar daca CCR va fi de acord, in timp ce 17% au spus ca nu ar trebui suspendat pentru ca nu a incalcat niciodata Legea fundamentala, potrivit jurnalul.ro.

In ceea ce priveste partidele, conform sondajului, USL se afla in topul preferintelor alegatorilor, cu un procent de 61%, urmat de PDL cu 18%, PP-DD cu 10%, UDMR cu 5%, PRM cu 2% si UNPR cu 1%. Aceste procente se refera la cei 56% dintre respondenti care au declarat ca sigur vor participa la vot.

La intrebarea "Care dintre urmatoarele fapte sunt mai grave pentru un politician", 51% dintre respondenti au optat pentru varianta "Furt din bani publici", 31% pentru "Minciuna", 8% pentru "Abuz in functie", 2% pentru "Plagiat", 2% pentru "Presiuni/amenintari publice si/sau personale", iar 6% nu au stiu sau au preferat sa nu raspunda.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-11 iulie pe un esantion de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul esantionului este probabilistic stratificat, iar marja de eroare este de +/- 2,9%, pentru un interval de incredere de 95%.

Traian Basescu: Dosarele lui Nastase au pornit de la oameni din PSD ... Cele 11 reguli ale Comisiei Europene pentru Ponta si Antonescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x