Antena Căutare

Sondaj CCSB: USL, creditata cu 62% din intentiile vot la parlamentare

Potrivit unui sondaj CCSB, comandat de Antena 3, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%. Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER- 3%, PRM - 2% si PNG - 1%.

In ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu 51%. Este urmat premierul Ponta, cu 40%, Crin Antonescu, cu 37%, Calin Popescu Tariceanu, cu 34%, liderul PRM, Vadim Tudor, cu 26%, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu cu 25%, fondatorul PC Dan Voiculescu cu 23%, presedintele PDL Vasile Blaga cu 23%, iar Dan Diaconescu cu 19%. Presedintele Traian Basescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc.

Sondajul CCS arata totodata ca scandalul Oltchim a afectat atat imaginea lui Dan Diaconescu, cat si a partidului pe care il conduce - PPDD, dar si a PDL. Astfel, PDL si PP-DD au scazut cateva procente, in timp ce USL-ul si-a mentinut rata de incredere pe care o avea inaintea izbucnirii scandalului legat de privatizarea Oltchim. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.003 de persoane, in perioada 27 septembrie - 4 octombrie.

Candidatura lui Gigi Becali pe listele USL la alegeri, girata de Crin Antonescu: "Are calitati care il recomanda pe... Adrian Nastase, pe blog: Monica Macovei "a bagat" Romania in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x