Antena Căutare

Referendumul, sub lupa procurorilor: Zeci de gorjeni, audiati de DNA. USL a pus la dispozitia oamenilor doi avocati

Dupa ce-au fost pusi sa jure cu mana pe biblie daca au fost sau nu la referendum, acum sunt chemati sa dea explicatii la politie. Satenii dintr-o localitate din Gorj nu mai au liniste de cand procurorii DNA sunt pe urmele lor. Pe unii i-au cautat chiar si acasa. Iar pe cei pe care nu i-au gasit, i-au chemat la audieri. In acest context, USL Gorj a pus doi avocati la dispozitia satenilor.

Circa 250 de oameni dint satul gorjean Balteni au fost chemati la Politia din Rovinari. DNA le-a dat ieri citatii pentru a veni la audieri, parte din ancheta privind votul la referendum. Oamenii au fost chemati la aceste interogatorii in calitate de martori. Procurorii au luat casele la rand ca sa verifice listele pentru referendum. Acolo unde batranii nu au putut sa-si scrie singuri declaratia, procurorii au scris-o in locul lor.

Primarul, care a mers cu procurorii din poarta in poarta, spune insa ca nu exista nicio neregula pe listele de votare. Dar mai multi cetateni care au votat la referendum s-au trezit cu dosar penal pentru frauda electorala.

De asemenea, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut cercetari si in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit suta la suta. Acolo, magistratii au audiat presedintii mai multor sectii de votare, dar si membrii acestora.

USL Gorj a pus doi avocati la dispozitia satenilor din Balteni

USL Gorj a pus doi avocati la dispozitia satenilor din Balteni, audiati, sambata, de DNA, in dosarul posibilelor fraude la referendumul din 29 iulie, la Politia Rovinari, acestia mergand la sediul institutiei, impreuna cu primarul comunei Balteni.

Cei doi avocati, Florin Rujan si Adrian Marinescu, s-au prezentat la sediul Politiei din Rovinari, unde a venit si primarul comunei Balteni, Gheorghe Pasarin, care a declarat ca avocatii se vor interesa daca satenii sunt audiati in calitate de martori sau de inculpati.

"Oricum, de data aceasta parca s-a revenit un pic la normal. Oamenii au fost citati, sunt audiati intr-un sediu de Politie, nu mai sunt alergati pe ulitele satului, desi inteleg de la unii ca si aici i-ar pune sa jure pe Biblie ca sa spuna adevarul", a mentionat primarul.

Avocatul Adrian Marinescu afirma ca nu stie inca exact numarul tuturor celor pe care ii va reprezenta pentru ca oamenii au posibilitatea sa refuze asistenta juridica oferita de USL.

Acesta a adaugat insa ca, impreuna cu colegul sau, va oferi asistenta juridica oricarui localnic interesat de acest lucru.

Premierul Victor Ponta face bilantul: "100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL"... Adrian Nastase, blogger in inchisoare: "Citesc mult, ma consider intr-un fel de cantonament"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x