Antena Căutare

PSD se pregateste de guvernare

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a prezentat, astazi, intr-o conferinta de presa, o varianta de structura guvernamentala care ar putea fi cuprinsa in programul de guvernare elaborat de departamentele partidului.

Potrivit lui Nastase, structura de Guvern pe care ar putea-o propune PSD daca va accede, in urma alegerilor, la guvernare, cuprinde 13 ministere si patru ministri delegati.

Cele 13 ministere, potrivit stadiului actual al discutiilor, asa cum a mentionat Nastase, sunt: Finante si Economie; Agricultura si Dezvoltare Rurala; Munca si Protectie Sociala; Sanatate si Familie; Educatie, Cercetare, Tineret si Sport; Administratie, Interne si Dezvoltare Regionala; Industrie, Comert, Turism si Mediu de Afaceri; Mediu, Ape si Paduri; Afaceri Externe; Cultura, Culte si Minoritati; Justitie; Aparare si Securitate Nationala; Infrastructura si Constructii.

De asemenea, PSD intentioneaza includerea in Cabinet si a patru ministri delegati.

Acestia ar putea fi, potrivit lui Nastase, pe urmatoarele domenii: atragere de fonduri europene; control guvernamental; politici publice si implementarea reformelor; dialog social, relatia cu sindicate si societatea civila.

Atat Nastase, cat si presedintele PSD, Victor Ponta, au precizat, dupa prezentarea, intr-o conferinta de presa, a acestei schite de guvern, ca la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat inca despre potentiali ocupanti ai acestor portofolii.

Sursa: Jurnalul National

CSAT: Romania si-a respectat toate angajamentale pentru aderarea la spatiul Schengen... Udrea isi plateste singura deplasarile cu elicopterul in interes de serviciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x