Antena Căutare

Comisia Europeana a confirmat lista delegatiei Romaniei. Basescu ramane acasa

Comisia Europeana a confirmat lista delegatiei Romaniei trimisa de Ministerul de Externe. Basescu nu va participa la Consiliul European din 28 iunie.

Delegatia va fi formata din Victor Ponta, Andrei Marga si Leonard Orban. Presedintia a trimis ieri, la Ministerul de Externe, o alta lista.

Presedintele Basescu si premierul Ponta au purtat mai multe discutii cu privire la nivelul de reprezentare a Romaniei la urmatorul Consiliu European, insa cei doi nu au reusit sa ajunga la un acord.

Pe 12 iunie, Parlamentul a ales, prin vot, sa-l trimita pe premierul Ponta sa reprezinte Romania la summitul de la Bruxelles, din 28 iunie.

Consiliul European a stabilit ca Romania va avea un singur scaun la reuniunea informala.

Prim-ministrul sustine ca este atributia lui sa reprezinte Romania la acea intalnire, din moment ce deciziile care vor fi luate la reuniunea de la Bruxelles vizeaza activitatea Guvernului. De cealalta parte, presedintele Traian Basescu considera ca are prerogativele constitutionale pentru a participa la intrunire.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Adrian Nastase a interzis citirea "Testamentului politic"... Ponta: "Alegerile parlamentare ar putea fi organizate la inceputul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x