Antena Căutare

Adrian Nastase implineste astazi 60 de ani

Cei 20 de ani de cariera publica l-au invatat ca in politica nu te apara decat lucrurile bune pe care le-ai facut si, de obicei, mai tarziu. Si, adeseori, prin comparatie. "Nu trebuie sa te bazezi pe alti oameni, prieteni sau neprieteni, pentru a-ti fi recunoscuta valoarea, ci pe ceea ce ai facut sau poti face tu insuti. Nu pot decat sa fiu mandru de faptul ca romanii m-au considerat demn de a-i reprezenta in Parlament din 1990 si pana acum", ne marturisea presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase. Astazi implineste 60 de ani. La multi ani!

"La 60 de ani, marturisesc sincer, ma simt mult mai bine decat la 30 sau la 40! Poate surprind pe multa lume spunand asta, insa varsta aduce un beneficiu imens. N-o sa-i spun maturitate si nici intelepciune, ci perspectiva. Iar la 60 de ani perspectiva e foarte clara, stii ce te defineste, ce te motiveaza, ce te multumeste si ce te face fericit. Ma uimeste in fiecare zi cat de puternica, de frumoasa si de serena e sotia mea si le sunt recunoscator baietilor mei fiindca exista, fiindca au trecut cu mult echilibru peste celebritatea mea politica si toate complicatiile derivate din ea. Ei trei sunt «motorul» din viata mea, iar generozitatea lor e darul pe care il primesc in fiecare zi.

Stiu ca, la asemenea prilejuri, se obisnuiesc intrebari legate de amintiri speciale sau rememorari ale unor capitole remarcabile pentru cel sarbatorit. Cand eram tanar, imi placea sa colectionez amintiri si sa le «rasfoiesc», din cand in cand, ca pe un album imaginar. Am realizat insa, in timp, ca amintirile cele mai pretioase sunt cele pe care le cream zilnic, prin fiecare gest catre cei care ne sunt dragi, cu fiecare moment alaturi de ei, care e special datorita lor si e irepetabil, in acelasi timp.

Nu am regrete si nici dezamagiri, desi, evident, sunt lucruri din trecut pe care acum le-as face diferit. Privesc toate episoadele din viata mea ca pe niste lectii si cu cat invat mai mult din ele, cu atat sunt mai multumit. Thomas Jefferson are o vorba celebra: «Ce multa durere ne-au provocat lucrurile care nu s-au intamplat niciodata»... Daca as putea schimba ceva din trecut, cred ca le-as da inapoi Danei, lui Andrei si lui Mihnea toate zilele de duminica pe care le-am petrecut departe de ei, cand eram ministru sau prim-ministru, dar nu prea vad cum, fiindca si munca de atunci e pretioasa pentru mine si mi-a adus multe motive de mandrie.

Cineva m-a intrebat daca exista in viata mea un punct de la care as vrea sa rescriu scenariul. M-am gandit foarte putin inainte sa-i dau raspunsul: nu exista, fiindca toate etapele din viata mea m-au modelat, m-au educat in multe sensuri, m-au facut ceea ce sunt astazi, adica un om fericit. «Fericit» nu inseamna si multumit de ceea ce se intampla in jurul meu, de directia in care mergem cu totii, de cum se demoleaza, in fiecare zi, ceea ce se construise inainte. Dar un fragment de intelepciune pe care l-am dobandit in timp imi arata ca schimbarile depind de foarte multi factori. Iar in fruntea listei de factori se afla unul, poate mai important decat toate: vointa de a lasa ceva in urma. Daca vrei asta, raman in urma ta lucruri pentru care oamenii te tin minte, dupa ce trec valurile de subiectivism si emotiile brute. Dar asta e o tema pentru o alta zi... Sau pentru fiecare zi, mai putin cea de astazi."

Sursa: jurnalul.ro

Vot la Camera: Guvernul va putea emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare... „Baronii Puterii“ si-au propulsat familiile in afaceri cu bani publici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x