Antena Căutare

Adrian Nastase: Geoana e o suma de identitati, un frustrat

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase a incercat sa explice, in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, scandalul iscat in PSD in ceea ce priveste schimbarea presedintelui Senatului si i-a schitat lui Mircea Geoana un portret rapid.

"Geoana e o suma de identitati, un lider politic mai putin inspirat. E un frustrat, o persoana care nu stie incotro sa mearga", a estimat Nastase, adaugand ca "problema cu Geoana de la Senat nu are legatura cu vizita sa in SUA".

"Problema cu Geoana e mult mai ampla. Geoana a facut balet in mai multe situatii din cauza Robertei Anastase (presedintele Camerei Deputatilor, PDL, n.r.), care s-a dovedit un lider extrem de motivat, ceea ce a generat nemultumire in partid. Si noi am crezut ca putem sa facem rocada cu Titus Corlatean, dar Puterea s-a opus. Iar cum prin votul in plen postul s-ar duce catre Putere, am decis sa separam problema si sa vedem ce facem cu Geoana in partid", a explicat Nastase.

De asemenea, "atunci cand USL-ul a avut o intalnire cu FMI, cu Troica de fapt (reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai UE, n.r.), Geoana a organizat si el o intalnire separata, fara sa stie ce am discutat noi. El actioneaza la Senat ca un speaker independent, nu ca un om al partidului", a mai spus Nastase.

"Dorinta PSD-ului (de a-l schimba pe Geoana, n.r.) a venit in urma acumularii unor tensiuni, intr-un moment in care pregatim o batalie extrem de importanta pentru anul viitor. Am vrut sa avem in acel post un reprezentant adevarat al partidului. Am considerat ca exista un gentleman-agreement cu impartirea conducerii celor doua Camere si ca Puterea e de buna-credinta. Si nici Geoana nu a cooperat, jucand intre cele doua zone", a adaugat presedintele CN al PSD.

PDL nu mai castiga. Cota actuala a USL-ului: +/- 55%

"In batalia pentru alegeri, avem nevoie de orice soldat. Dar nu avem nevoie de cineva care sa intoarca armele si sa traga in propriul partid. Noi ca partid, ca Alianta, avem o sansa extraordinara de a castiga alegerile. In timp ce cota actualului Guvern e de circa 10%, a lui Basescu, tot de 10%, iar a PDL-ului de 15%, plafonul USL-ului e de +/- 55%. Iar noi trebuie sa ne batem sa capitalizam cat mai multe voturi. Trebuie sa venim cu solutii", a precizat Nastase, dar a atras atentia ca "prin astfel de greseli (scandalul Geoana/Senat, n.r.) USL-ul poate ajunge la 50% si asta ar fi o problema in vederea unui nou Guvern".

Geoana nu a digerat infrangerea din 2009

Presedintele CN al PSD este de parere ca fostul presedinte al partidului si fostul candidat la presedintia Romaniei "nu a digerat inca infrangerea din 2009".

"Geoana trebuie sa inteleaga ca nu el a adus partidului cinci milioane de voturi, ci partidul i le-a adus. El nu a reusit sa castige o batalie in care toate partidele, cu exceptia PDL-ului, i-au fost alaturi. Trebuie sa inteleaga acest lucru", a concluzionat Adrian Nastase.

Foto: Intactimages

Referendum Constanta: Vot fara sanse de a fi validat, prezenta de 43%... Ilie Sarbu (PSD): Geoana a tradat partidul, trebuie inlocuit. Il toleram deja de un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x