Antena Căutare

Gabriel a dormit pe străzi în Italia, iar acum are propria afacere de succes. Cum și-a îndeplinit visul

Gabriel Bălan a luptat pentru visul său împotriva tuturor șanselor. Acesta a îndurat vitregiile vieții, însă în cele din urmă s-a bucurat de succes.

colaj Gabriel Bălan la birou în cămașă, Gabriel Bălan și soția sa pe stradă în Târgu Jiu, Gabriel Bălan la birou în fața calculatorului Galerie
Gabriel Bălan deține o afacere de succes în Italia | Antena 1

Românul Gabriel Bălan a plecat în Italia pentru a-și face un trai mai bun. Inițial acesta suferea pe străzi, însă succesul nu s-a lăsat mult așteptat.

Gabriel a dormit pe străzi în Italia, iar acum are propria afacere de succes. Cum și-a îndeplinit visul

Gabriel Bălan a luptat pentru visul său încă de la 17 ani. Acesta a plecat clandestin cu trenul în Italia, în 1998, ajungând la Torino. Inițial a dormit în parcuri și pe străzi, hrănindu-se cu resturi.

„Am plecat la drum seara. Mi-am salutat mama, că tata nu era, și i-am spus că merg în Ungaria să găsesc un loc de muncă pe perioada vacanței”, a povestit acesta pentru ObservatorNews.ro.

Citește și: Puțini români au avut șansa să vadă cum trăiește Anastasia Soare. Cum arată vila ei de cinci milioane de dolari - VIDEO

„Nu o să uit niciodată că primul panini pe care l-am luat acolo mi-a căzut pe jos de față cu toți turiștii. L-am luat de pe jos, l-am șters și l-am mâncat”, a mai spus el.

Ulterior, s-a angajat ca paznic și ca sudor, iar cei 10 euro pe care-i câștiga îi trimitea acasă. În prezent este un antreprenor de succes. Acesta încarcă și repară tonomate de produse și cafea. Sediul central se află la nord de Milano: „Se întinde de la Bergamo, coboară în jos la Torino, Genova, Bologna.”

Afacerea sa valorează milioane de euro și este o rampă de lansare pentru mulți români care își doresc să-și îmbunătățească traiul.

Gabriel a făcut o misiune din a le da o șansă românilor care vor să muncească, astfel că și-a propus să angajeze doar români, angajaând 550 de români.

În ciuda faptului că mulți conaționali l-au dezamăgit de-a lungul timpului, bărbatul a rămas fidel cauzei sale, simțindu-se dator să-i ajute.

Citește și: Cum i-a păcălit un român pe toți că e fiul unui afacerist prosper. Primea mese gratuite la restaurant și plimbări cu elicopterul

„Trei sferturi din familie o am aici. În România au rămas bunicii. Ei, fiind bătrâni, nu-și abandonează locul”, a specificat soția fratelui omului de afaceri, Nicoleta Bălan.

În ultimii 30 de ani, milioane de români au părăsit țara pentru a-și împlini viața peste hotare. Deși s-au adaptat la traiul în țările de adopție, mulți se consideră încă români. Însă entuziasmul lor este repede domolit la întoarcerea în vacanță în țară, unde descoperă că se simt precum străinii și printre ai lor.

Precum Gabriel și familia sa, mulți își doresc să vadă o schimbare în România, o schimbare care să-i facă să se întoarcă în țară. Cu toate acestea la fiecare vizită observă aceleași lucruri ca în anii trecuți, ca și cum timpul a rămas în loc.

Citește și: O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere banală pentru românii de rând. Cum i-a cucerit pe italieni și a făcut avere

„Nu s-a construit un spital, nu s-a construit o şcoală nouă, aceleaşi lucruri de zeci de ani de zile. Ne întoarcem acasă în așa fel încât copiii noștri să fie nevoiți să emigreze și ei la rândul lor?” se întreabă cu regret Gabriel Bălan.

„Vă spun sincer, și când sunt în România, după ceva timp, mi se face dor de Italia. Nu neg faptul ăsta, nu e țara mea natală, dar este țara care mi-a oferit totul”, încheie antreprenorul român.

O bătrână și-a pierdut viața după ce a primit o factură. Ce sumă exorbitantă trebuia să plătească... Nuntă cu peripeții la Buzău. O nuntașă în stare de ebrietate a furat mașina lăutarilor, a făcut accident și apoi s-a cul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x