Antena Căutare

A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar

O femeie a trecut printr-un adevărat coșmar după o masă în oraș. Iată ce i-a fost pus în pahar.

colaj femeie care ține un pahar de vin roșu și ciocnește cu o altă persoană și ambușanță smurd pe stradă Galerie
O femeie a fost la un pas de tragedie | ProfiMedia

O femeie din Italia a fost la un pas să-și piardă viața, după ce a comandat un pahar de vin în timp ce lua masa în oraș. Aceasta se afla într-un restaurant cu specific chinezesc din Milano și se bucura compania prietenului său.

Citește și: De ce nu este bine să încălzești alimente în recipiente de plastic la cuptorul cu microunde. Avertismentul specialiștilor

A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar

Femeia, în vârstă de 51 de ani, a simțit arsuri puternice pe gât și a fost nevoită să cheme ambulanța, după ce a luat o gură din paharul de vin adus de chelner.

Ea a suferit arsuri grave la nivelul cavității bucale, a gâtului și a esofagului. Consecințele ar putea fi deosebit de grave și chiar pe termen lung. Autoritățile au deschis deja o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

În urma investigațiilor s-a ajuns la concluzia că, în loc de vin, în paharul femeii era, de fapt, detergent. Potrivit unei surse, în frigiderele în care țineau sticlele de vin, cei de la restaurant depozitau și sticlele de detergent.

Citește și: Patronul firmei care a făcut dezinsecţia într-un bloc din Timişoara, unde au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, a fost trimis în judecată

Din neatenție, ospătarul a turnat dintr-o sticlă de detergent în paharul clientei, în loc să pună vin. În urma acestui incident, cel care deține restaurantul este acuzat de vătămare din culpă.

Ceea ce trebuia să fie un timp de calitate petrecut cu o persoană dragă, s-a transformat într-un adevărat coșmar. Femeia de 51 de ani putea să-și piardă viață din cauza unei neatenții.

Ce se întâmplă în cazul ingerării substanțelor toxice

Orice fel de detergent reprezintă o substanță toxică pentru om. Dacă la adulți există șansa de a supravieții, în cazul copiilor este mult mai grav. Potrivit medicilor de la Regina Maria: „Cele mai multe accidente se întâmplă copiilor cu vârsta sub 5 ani, cu maximum de intoxicații accidentale între 12 luni și 3 ani, vârsta marilor explorări, mai ales în cazul baieților.”

Citește și: Cât de nocive sunt pateurile de post? Ne facem mai mult rău consumându-le! Ce substanțe toxice conțin produsele din soia

Însă aceștia avertizează și în privința adolescenților: „Nu trebuie neglijată categoria de vârstă 13 - 18 ani (adolescenții) și tentativele suicidare, din păcate din ce în ce mai frecvente.”

Intoxicațiile acute reprezintă urgențe majore. Medicii țin să precizeze faptul că prima jumătate de oră după ingerarea substanțelor toxice este decisivă pentru evoluția stării pacientului.

„În România apar și dispar numeroase produse de uz casnic pe piață, de prea puține ori departamentele de toxicologie ale spitalelor fiind informate asupra compoziției acestora.”

Citește și: O substanță toxică din cartofii prăjiți, chipsuri și prăjituri atacă sistemul nervos și provoacă cancer. Te vei gândi de două ori înainte să mai mănâci aceste alimente

În cele mai multe tipuri de detergenți se regăsesc substanțe tensioactive, anionice și diverși aditivi. Intoxicațiile se produc prin ingestie accidentală. Astfel că, „poate apărea o iritație digestivă, mai mult sau mai puțin severa, în funcție de cantitatea ingerată”.

În cele din urmă vor apărea de la vărsături alimentare, până la vărsături bilioase, dar și dureri abdominale, iar ulterior scaune diareice. Toate acestea duc la deshidratare acută și chiar acidoză metabolică.

Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”... Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x