Antena Căutare

„Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani oamenilor

O escrocherie veche, dar care încă funcționează a fost din nou descoperită zilele trecute în București. Iată cum îi păcălea cerșetoarea pe șoferii cărora le cerea bani.

Colaj femeia care a fost prinsă cu un bebeluș de jucărie
„Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani oamenilor | Facebook

Deși există multe metode prin care cerștorii îi pot păcăli pe oameni, se pare că aceștia încă apelează la vechea metodă de a îmbrăca o păpușă în haine de bebeluș pentru a cere bani oamenilor pe care îi întâlnesc.

La începutul anului trecut au fost amendate mai multe femei care au apelat la această metodă de înșelătorie, dar se pare că nimic nu le-a oprit să revină la treabă.

Citește și: Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia

Iată ce au descoperit polițiștii de curând chiar în Sectorul 6 al Capitalei.

Escrocheria cu păpușa încă funcționează

În data de 27 martie, Primăria Sectorului 6 a tras un semnal de alarmă pe pagina de Facebook prin care le-a comunicat cetățenilor să fie foarte vigilenți cu privire la femeile care cerșesc pentru că de cele mai multe ori apelează la metode periculoase de înșelătorie.

Deși pare greu de privit, oamenii și, șoferii, în special, trebuie să înțeleagă că de cele mai multe ori „mamele” nu au un copil adevărat în brațe, ci o păpușă pe care o îmbracă gros pentru a nu i se vedea fața.

Femeile acționează în acest fel pentru a-i determina pe oameni să le fie milă și să le ofere bani pentru „micuții” pe care îi țin în brațe.

„Escrocheria cu păpuşa continuă!

O „mamă” care apela la mila trecătorilor, în zona AFI Cotroceni, a ajuns în atenția Poliției Locale Sector 6. A fost observată pe camerele video de către colegii de la Monitorizare Video, iar un echipaj de la Biroul Intervenții a fost trimis la fața locului.

„Doarme copilul, lasă-mă!”, le-a spus femeia polițiștilor Cătălin şi Florin.

În brațe, însă, nu ținea un copil, ci o păpușă din plastic, camuflată bine cu fes, geacă, pulover și pantaloni! Se folosea de ea pentru a păcăli şoferii aflaţi la semafor, ca să primească bani.

Femeia fost dusă la sediul Poliţiei Locale Sector 6, legitimată şi amendată. Aşa au aflat oamenii legii că este din Mizil, judeţul Prahova. Acelaşi loc din care anul trecut proveneau mai multe cerşetoare cu păpuşi prinse tot la noi în sector!

Pare a fi o adevărată reţea, căci unele dintre ele prinse în fapt figurează în baza de date cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate în trecut tot pentru cerşetorie.

În ultimele trei luni, polițiștii locali au aplicat peste 300 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 53.100 de lei.

Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Aşadar, nu vă lăsați păcăliți de astfel de impostori și, oricum, nu încurajați cerșetoria. Oamenii cu adevărat sărmani sunt altfel ajutați.” este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Sectorului 6 al Capitalei pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: S-a prefăcut însărcinată de 17 ori pentru a lua bani de la stat. Ce sumă a putut să strângă și ce pedeapsă a primit

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O femeie a născut de 3 ori într-un an, dar copiii nu sunt tripleți. Cazul nu este unic, dar este destul de rar. Cum este posibil

Președintele ANPC dorește să demisioneze. Care este motivul pentru care Horia Constantinescu renunță la funcția care l-a... Cât câștigă o manichiuristă din București într-o zi. Suma i-a surprins pe mulți: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în af...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x