Antena Căutare

Semnificația solstițiului de vară în credința populară. „Vor exista consecințe importante pentru oameni. Astăzi, nu avem voie să...”

21 iunie marchează începutul verii astronomice. Practic, după ziua de astăzi putem spune că este vară cu adevărat, a explicat Floriana Iacob, reporter Neatza cu Răzvan și Dani. Despre importanța acestei zile a vorbit etnologul Doina Ișfănoni.

21 iunie marchează începutul verii astronomice. Practic, după ziua de astăzi putem spune că este vară cu adevărat, a explicat Floriana Iacob, reporter Neatza cu Răzvan și Dani. Despre importanța acestei zile a vorbit etnologul Doina Ișfănoni.

„Este o zi foarte importantă, ca toate pragurile astronomice. Din punct de vedere biologic, oamenii au niște consecințe. Se spune că astăzi nu avem voie să stăm la soare prea mult, nu este voie să privim cerul pentru că, de fapt, pe cer sunt acum trei sori, foarte puternici, iar dacă noi facem acest lucru, este un moment aproape de moarte.

Pentru că această zi, din punct de vedere astronomic, se spune că marchează începutul verii, în mentalitatea populară era ziua în care amuțea cucul, cel care are o mare importanță pentru noi. El este cel ce ne hotărăște destinul. El ne anunță câți ani vom trăi, ascultându-i cântecul”, a explicat etnologul Doina Ișfănoni.

Mai multe informații despre ritualurile și semnificația zilei de 21 iunie, în materialul video de mai sus.

Dani Oțil, eroul zilei! Cum a ajutat-o prezentatorul pe Rodicuța: „Stai aici să te salvez!”... Insula K din Delta Dunării, bijuteria de la capătul României: „Este cel mai tânăr teritoriu al țării noastre”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
Ultimele știri
x