Antena Căutare

Importanta portocalelor in alimentatie

Portocala, in toate formele sale, de la cea proaspata, pana la cea transformata in suc, a fost consumata de-a lungul timpului pentru gustul sau savuros, dar si pentru valorile nutritionale.

Intr-adevar, portocalele si alte citrice sunt, de departe, cele mai sanatoase alimente, iar nutritionistii le recomanda ca parte vitala a unei alimentatii echilibrate.

Pe langa cel mai cunoscut ingredient al sau, vitamina C, portocala mai contine si alti nutrienti, benefici organismului.

S-a descoperit ca acestea contin 170 de fitochimicale, incluzand peste 20 de compusi din familia carotenoidelor.

Carotenoidele sunt foarte importante in prevenirea cancerului si a altor boli, portocala fiind reprezentantul cel mai de seama.

Vitamina C

Datorita Vitaminei C portocala si-a castigat o reputatie de mancare sanatoasa. O portocala medie acopera mai mult de 92% din necesarul zilnic de vitamina C de care o persoana are nevoie.

2010/11/08//140645-oranges_2.jpg

Multi oameni se lasa pacaliti, crezand ca suplimentele de vitamina C ii ajuta, insa consumarea citricelor este cea mai buna modalitate prin a-ti face o dieta naturala si sanatoasa.

Portocalele sunt delicioase, ieftine si versatile, incat nu exista niciun motiv sa nu te bucuri de ele.

Daca portocalele iti provoaca aciditate, Dr. Ben Kim recomanda pudra de vitamina C si nu suplimentele care se vand in farmacii.

Retete cu portocale:

Piept de pui in sos de portocale

Piureu de cartofi dulci cu nuci

Spuma de ciocolata

Piept de gasca cu portocala

Foto: www.sodahead.com

VIDEO! Nunta... pe alese in Piata Constitutiei... Personalizeaza-ti locuinta prin desene grafice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x